Cat de important este timpul intr-o relatie

Cand ma refer la timp, nu am in vedere, neaparat, durata relatiei, ci ma refer, mai degraba, la cat de important est ca partenerii sa petreaca timpul impreuna intr-o relatie. Oare ati cunoscut persoane care isi doresc o relatie din simplul motiv ca ”de ce nu?”, acele persoane pentru care ai impresia ca o relatie este unul dintre obiectivele de pe to do list. Sincer, nu pot sa inteleg acele persoane, ba, mai mult decat atat, imi pare rau de faptul ca nu isi doresc si nu sunt capabile sa inteleaga cat de mult te poate schimba o relatie si care este, in general, scopul unei relatii.

Am o prietena care mereu mi se planga de faptul ca iubitul ei nu-I acorda suficienta atentie, ca este ocupat si ca se vad destul de rar. Stiu ca noi, femeile, avem obisnuinta sa exageram uneori, dar si barbatii nu prea isi dau seama cateodata cat de important este oferi atentie si sa dedici timp unei relatii. Femeile au nevoie de atentie, aceasta nu este o noutate, de aceea, de ce sa nu-I oferiti aceasta atentie? Pentru o relatie care se afla la inceput, este foarte important ca cei doi sa petreaca cat mai mult timp impreuna, sa creeze contexte in care sa se descopere si sa se cunoasca mai bine.
Foarte multe relatii in ziua de astazi evolueaza prea rapid, nu zic ca acesta ar fi un lucru rau, doar ca mi se pare esential sa petreci cat mai mult timp cu o persoana ca sa-ti dai seama daca va potriviti cu caracterele sau nu. Oare nu este simplu? De exemplu, nu pot sa inteleg cuplurile care sunt la inceput, se afla ambii parteneri in acelasi oras, dar se vad foarte rar. Eu inteleg ca mai exista si activitate profesionala, totusi, din moment ce simti ca iti doresti sa creezi ceva cu o persoana, oare nu este normal sa petreci cat mai mult timp cu ea, astfel incat sa o cunosti mai bine si sa-ti dai seama cat de mult se potriveste cu asteptarile si dorintele tale.
Revenind la prietena despre care ziceam. Ea este intr-o relatie, daca as putea sa o numesc asa, de cateva saptamani. Din ceea ce-mi povesteste, inteleg ca iubitul ei este foarte ocupat, intr-adevar, are mult intalniri si multe activitati profesionale de la care nu poate sa lipseasca, iar cu ea se vede cam de doua ori pe saptamana. Sincer, mie mi se pare prea putin. Cu toate ca sunt o persoana foarte intelegatoare si am avut si eu iubiti care erau foarte ocupati, era o regula ca zilele de weekend le petrecem impreuna, pe langa intalnirile pe care le aveam pe parcursul saptamanii. Prietena mea este, intr-adevar, foarte intelegatoare si incearca sa nu-l preseze, sa nu-l bata la cap. Cu toate astea, isi doreste un barbat care are timp pentru ea. Asta mi se pare ceva de inteles, orice femeie are nevoie de atentie si orice barbat ar trebui sa inteleaga acest lucru, nu este nimic prea complicat la mijloc.

De fiecare data cand se vad, iubitul ei este intr-una sunat. Asta este ceva chiar deranjant, imi dau seama. Pe langa faptul ca va vedeti destul de rar, ii mai si suna telefonul intr-una. Dar, prietena mea este o tipa destul de hotarata de felul ei si i-a zis ca ii ia telefonul si chiar i-l inchide, din moment ce el nu-si da seama ca e de bun simt sa inchida telefonul si sa-I dedice timp ei.
Sincer, nu pot sa stiu si sa ma pronunt cum va evolua relatia lor, insa, mi se pare destul de suparator pentru o femeie cand nu ii este acordata suficienta atentie si cand un barbat nu stie sa-si planifice timpul astfel incat sa petreaca si cu ea. Nu incerc sa critic pe nimeni, dar pentru ca o relatie sa evolueze este foarte important ca ambii parteneri sa-si doreasca acest lucru si sa-si ofere timp reciproc, atata timp cat asta se intampla dintr-o singura directie, atunci, relatia nu are cum sa se dezvolte intr-un mod frumos.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *