Taine despre limbile lumii

Documentul care a fost tradus in cele mai multe limbi este Declaratia Universala a Drepturilor Omului, ce a fost tradus in 321 limbi si dialecte.

Ciudat dar interesant este faptul ca limba chineza este vorbita de 850 milioane de vorbitori nativi. In China, incepand cu clasa a treia, limba engleza este obligatorie in timp ce ponderea limbii chineze in scolile americane este in proportie de 3-4%. Foarte putini americani aleg sa invete chineza poate datorita faptului ca este o limba foarte complicata.

In tarile lumii, majoritatea oamenilor vorbesc limba lor materna nu engleza chiar daca 70% din paginile web folosesc limba engleza. Cu toate acestea, mai mult de jumate care rasfoiesc aceste pagini pe net nu cunosc limba engleza nici macar la nivel de incepator.

Ciudat dar adevarat este faptul ca dialectul spaniol silbo are doar patru vocale si patru consoane. Imaginati-va cat e de usor sa invatati acest dialect. Vorbitul silbo suna ca un mix  intre fluierat si ciripitul pasarilor. Wow! Dintre toate limbile, cel mai greu se invata limba basca. Foarte rar utilizata dar totusi existenta, aceasta limba are o gramatica extrem de complicata si mai mult decat atat, nu seamana cu niciuna dintre limbile cunoscute.

Limba vorbita in Cambogia se lauda cu cel mai bogat alfabet fonetic din lume, si anume 74 de semne in timp ce, la polul opus se afla alfabetul limbii vorbite in provincia Bougainville, ce contine doar 12 litere.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *