Prevenirea parodontozei – un castig de timp, bani si sanatate

parodontozaParodontoza, la fel ca si gingivita, sunt boli inflamatorii cronice, care au ca principala cauza placa bacteriana, cea care afecteaza gingia in prima instanta si apoi parodontiul, tesutul cu ajutorul caruia dintii sunt fixati in osul maxilarului, determinand inflamarea gingiei, sangerari, mobilitatea dintilor si in ultima instanta chiar caderea lor. Toate acestea, dar si alte simptome parodontoza le-am aflat din fericire pentru mine nu pe pielea mea ci datorita unei campanii de prevenire a parodontozei, desfasurata in cabinetul stomatologic in care merg frecvent.
Inca de la intrarea in clinica am descoprit peretii tapetati cu imagini pe cat de reale pe atat de inspaimantatoare, imagini ale dintilor afectati de carii si placa bacteriana si imagini de cosmar despre cum ar putea arata dantura noastra daca nu ii acordam grija si atentia corespunzatoare, lasand parodontoza sa se instaleze… cu efectele sale devastatoare.

Nu am stiut niciodata nimic despre parodontoza simptome si ca atare probabil ca si daca as fi fost afectata de aceasta boala nu as fi recunoscut-o, dar important nu era sa recunosc eu insami boala acasa, ci sa observ o stare nefireasca legata de dinti si gingii si sa merg imediat la medic. Inca de la prima sangerare sau inflamare a gingiilor, cu alte cuvinte inca de la primele semne de gingivita (prima etapa in parodontoza), ar trebui sa mergem la medic pentru un tratament sau recomandari de ingrijire cat mai potrivite, un set de sfaturi privitoare la profilaxia parodontozei pe care echipa de specialisti de la Clinica Trident le pot da cu maximum de profesionalism si pregatire.
Tratamentul pentru gingivita nu este deloc complicat, in schimb daca ajungem la capitolul parondotoza tratament lucrurile stau cu totul altfel. Tot in cadrul campaniei de prevenire a parodontozei am aflat si informatii esentiale despre parodontoza tratament, care are ca principal scop eliminarea infectiei si prevenirea mobilitatii dintilor daca aceasta nu s-a instalat deja. Programul terapeutic stabilit de specialist include eliminarea placii bacteriene, tratament cu antiinflamatoare, antimicrobiene, precum si antibiotice administrate oral. Daca boala este deja intr-un stadiu avansat in care dintii se misca, tratamentul va fi mult mai complicat si va include aditii de os, tratamente protetice, si in ultima instanta chiar tratament chirurgical.

Prevenirea gingivitei si apoi a parodontozei nu sunt deloc dificil de facut si ele includ o igiena orala sustinuta, folosirea atei dentare, o alimentatie cat mai sanatoasa, detartraje regulate, astfel incat gingia sa fie cat mai puternica.
Daca nu ati reusit sa faceti preventia si ajungeti la chirurgie asigurati-va ca alegeti o echipa de top, asa cum este cea la Clinica Trident, cu specialisti tineri dar cu o pregatire temeinica, mereu la curent cu cele mai noi si eficiente metode de tratament, studii si descoperiri medicale.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *