Pilotele din puf nu sunt un adapost pentru acarieni

Foarte multe persoane sufera, in era pe care o traversam, de diverse tipuri de alergii, dintre care cele mai frecvent intalnite sunt alergiile la praf si la acarieni. Iata de ce atunci cand vom alege pilote pat pentru intreaga familie, va fi necesar sa ne asiguram ca stim totul despre respectivele produse si despre riscurile care exista legat de utilizarea lor la o persoana cu fond alergic.

Este necesar un tratament anti-acarian pentru perne si pilote pat?

Aceasta este o intrebare pe care tot mai multi oameni si-o pun si careia vom incerca sa ii dam in cele ce urmeaza un raspuns. Desi timp de foarte multi ani oamenii s-au ghidat dupa niste idei preconcepute, cele mai recente studii releva faptul ca puful nu are absolut nimic in comun cu acarienii si ca pilotele si pernele din puf nu sunt un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor. Ca urmare a analizei a sute de dormitoare, de paturi, de pilote si perne, oamenii de stiinta din Europa Centrala au stabilit ca acarienii gasesc in produsele din puf chiar un mediu defavorabil si ca astfel de pilote si perne, cu conditia sa fie intretinute adecvat, nu contin deloc acarieni.

Motivul este simplu: acarienii au nevoie de umiditate pentru a exista, iar puful nu mentine umezeala. Pe de alta parte, puful din pilota este in continua miscare, ceea ce impiedica fixarea acarienilor. Si in al treilea rand, acarienii se hranesc cu celule moarte lasate de corpul uman in fiecare noapte si care raman in asternuturi. De aceea cu o aspirare si o aerisire corecta, nu vom avea probleme cu acarienii. In plus, invelitoarea pilotei care in general este facuta din bumbac, respira si astfel reduce riscurile de alergii.

Astfel, un tratament anti-acarieni este de prisos. In general, aerisirea pilotei cat mai des si schimbarea husei pentru pilota sunt masuri suficiente pentru a ne proteja de acarieni si nu exista, practic, motive demonstrate stiintific pentru a face din pilotele si pernele din puf un bau-bau al textilelor pentru dormitor.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *