King Kong din Corfu

download

E o vorba din popor care spune ca sunt unii  reusesc intotdeauna “sa faca din rahat- bici”… Ei bine, aia nu suntem noi romanii.  Noi, romanii, suntem la extrema cealalta, noi suntem aia care fac din bici- rahat. Pentru ca daca stau bine sa ma gandesc noi avem si munti si mare, si niste defileuri superbe si viata rurala inca autentica pe alocuri) si Delta si paduri… Adica relief numai bun de exploatat turistic. Si totusi, turismul in Romania merge din rau in mai rau. Si asta in timp ce grecii, turcii sau bulgarii exploateaza imediat orice au – cat de mic – si il pun pe hartile turistice si devine un must pe lista obiectivelor de vizitat.

Acum vreo patru ani in Corfu, printre alte obiective pe care le-am vizitat, am pornit intr-o buna zi si in “Marele Tur al Insulei”. Mare e un fel de-a spune, pentru ca daca insula ar fi mare poate atunci ar fi si turul mare, dar cum insula e una destul de micuta si destul de putin dezvoltata ne-am plimbat practic pe niste drumuri cu serpentine absolut horror (cu un autocar ce parea ca se prabuseste la fiecare curba) prin niste satucuri unele mai dezvoltate, altele mai putin dezvoltate. Un punct relativ de atractie al turului a fost si celebra statiune Paleokastrita, pe atunci plina ochi de romani (poate nu chiar cat Nisipurile de Aur, dar comparabil…). Am luat masa la o terasa de compromis, caci am gasit servicii mult mai bune in satele din restul insulei, intre noi fie vorba, si apoi am optat pentru o plimbare cu un vas cu fundul transparent prin care sa vedem pestii din Marea Ionica. Fundul transparent era evident un patrat de 30×30 cm prin care ne inghesuiam englezi, nemti, rusi, romani sa vedem niste pestisori si stancile de pe fundul apei.

Ei bine, tot aici l–am vazut si pe King Kong, nu in apa, ci in munti. Ei bine, da, corfiotii au gasit o stanca ce seamana oarecum si numai dintr-un unghi cu un cap de maimuta, i-au pus numele King Kong si l-au facut obiectiv turistic! Si mai sunt multe astfel de exemple…

 

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *