In incercarea de a fi uman

one_eyeland_humanity_and_nature_by_humberto_utrabo junior_46281Ce greu le este oamenilor, probabil, sa-si spuna unul altuia cuvinte blande, delicate, mangaitoare si ce usor sar de pe limba injuriile si grosolania. De fapt, am trecut pe neobservate la energiile care nu se subordoneaza fortelor naturale ale aerului. Am iesit cu totul din limitele cercului guvernat de cele cinci simturi ale omului si am intrat acolo unde stapan este un oarecare al saselea simt de neinteles.

Unii oameni spun ca simt cu spatele ceva in situatiile critice. Altii spun: „nu, cu ceafa”, tertii: „cu pielea”, iar la urmatorii apare un nas neobisnuit care nu simte mirosul, dar stie tot.

Toate aceste variante si altele de perceptie deloc banala a unor realitati neuzuale au fost reunite sub un singur, al saselea simt, iar unde sta el ascuns depinde de individualitatea omului concret. Pot fi izbucniri intuitive profunde din inconstient, ascunse privirii superficiale a omului dar care stiu despre omul in cauza si despre lumea inconjuratoare foarte mult.

Aceasta este sfera inaltelor energii subtile subordonate fortelor naturale desemnate prin eter. In vremurile de demult omul materializa substanta in constiinta sa pentru a descrie un asemenea tip de relatie dintre doua obiecte, cand suportul real al energiei inca nu fusese gasit. Eterul in conceptia veche umplea spatiul infinit pentru ca stelele sa aiba in ce pluti. Marul cazut in capul lui Newton i-a ajutat omenirii legate de formele corporale materiale, sa-si pastreze capul la locul sau in descifrarea enigmei: pe ce se tin stelele?

Firele invizibile ale campurilor gravitationale au eliberat Eterul de obligatia lui. Dar insusi Eterul s-a pastrat ca un fel de purtator al fenomenelor subtile. Sa inchizi ochii si sa te prefaci ca nu vezi prezenta sferelor subtile unde functioneaza alte forte, alte energii, nu se mai poate. Si iata ca a fost bun Eterul pentru a deveni iar purtatorul acelui ceva ce exista si nu se manifesta material sau se manifesta atat de inobservabil, incat majoritatea oamenilor nu au capacitatea de a-l percepe.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *