Gratarele cu roca vulcanica, o alternativa buna pentru gratarele obisnuite

gratar-roca-vulcanicaUn gratar bun, alaturi de cateva legume coapte si un sos foarte bun este tot ce si-ar putea dori un client care vrea sa manance ceva sanatos si foarte gustos. In restaurante sau hoteluri, unde nu poti face gratare la aragaz pentru ca sunt mai greu de controlat si mirosul este prea puternic, fumul nu este deloc placut, se poate utiliza gratarul cu roca vulcanica. Un gratar roca vulcanica seamana mult cu gratarul clasic, functioneaza cu gaz, numai ca flacara are rolul sa incalzeasca pietrele sau rocile vulcanice.

Practic caldura emanata de rocile incinse este cea care gateste tot ceea ce se pune pe gratar. Pe langa faptul ca bucatile de carne sau legumele nu intra in contact direct cu focul, tot ce se gateste folosind aceste echipamente pentru bucatarie horeca isi pastreaza gustul si aroma, nu exista miros de fum in carnea preparata pe gratar. Vorbim de un gust autentic de gratar obisnuit numai ca bucatarii vor folosi un gratar roca vulcanica de calitate, mult mai eficient, carnea sau legumele nu se ard, rocile asigura o temperatura constanta asa ca nu exista riscul lipirii. Grillul din inox, structura din otel vopsit si plita din fonta, piatra naturala utilizata la gatit, flacara stabilizanta, iata doar cateva dintre avantajele acestor echipamente pentru bucatarie. Daca se indeparteaza grillul se poate folosi suprafata pe post de aragaz obisnuit, mesele laterale sunt foarte bune pentru depozitarea ingredientelor sau alimentelor ce urmeaza sa fie gatite.

Aprinderea gratarului este piezoelectrica, toata grasimea stransa este colectata intr-un sertar special, unele modele de gratar permit ajustarea pe patru nivele, sertarul pentru grasime se curata rapid si e detasabil. In acest fel veti manca sanatos, fara grasime, tot ce se va face pe gratar va fi dietetic, va avea un gust foarte bun si nu vor exista mirosuri neplacute de fum sau arsuri pe suprafata alimentelor preparate pe gratar. Gratarele cu roca vulcanica sunt usor de curatat si de intretinut, au un design compact care le permite integrararea in mobilierul de bucatarie din restaurante sau hoteluri, sunt usoare si pot fi pozitionate oriunde in spatiul de lucru.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *