Friday de Rebecca Black

Yesterday was Thursday, Thursday, Today is Friday, Friday… Tomorrow is Saturday, And Saturday comes afterward. Multi dintre cei care au ascultat macar o data aceasta melodie si-au dat seama ca nu este nici prea rasarita si nici prea inteligenta in privinta versurilor. Toata lumea care a avea cunostinte minime despre cum functioneaza un calendar isi dadea seama imediat care e ordinea fireasca a zilelor. Cantecul artistei nu e doar un fel de mumbo-jumbo in care sunt insiruite niste banalitati. Clipul piesei a primit peste un milion de dislike-uri si comentarii destul de rautacioase.

Se pare insa ca in spatele versurilor se afla o aluzie fina la asasinarea lui JF Kennedy. Aceasta teorie se bazeaza pe un comentariu postat in 2012 pe un forum oarecare de pe internet. Versurile detaliaza destul de precis ce s-a intamplat cu JFK. La inceputul melodiei Rebecca face referire la trezitul de dimineata si la faptul ca e vineri si trebuie sa fie fresh inainte sa coboare sa-si manance cerealele cu lapte. Se fac trimiteri clare la trezitul lui JFK la ora 7 in dimineata zilei in care urma sa moara, intr-o vineri si la mancatul de cereale Bran Flakes inainte de a cobori la parter, un eufemism pentru moarte. Unul dintre versuri, everybody’s rushing, suna ca everybody’s Russian, cu referire directa la Razboiul Rece. Apoi cantareata spune in melodia sa despre ajungerea in statia de autobuz, ceea ce iarasi face referire la JFK care a avut probleme cu o lege legata de transportul in comun.

Kicking in the front seat, Sitting in the back seat. Gotta’ make my mind up. Which seat can i take? Sunt niste versuri care au inflamat membrii grupului care au vazut legatura cu JFK. Samuel Kickin era soferul lui Kennedy in ziua fatala, Kennedy s-a decis sa stea pe locurile din spate. Restul melodiei e interpretata in acelasi stil, legat de asasinarea lui Kennedy. De exemplu, cand Rebecca spune so excited, toata lumea a inteles ca se refera la valurile facute in jurul mortii lui JFK. Si mai mult, cand spune we are going to have a ball today, multi sustin ca e vorba tocmai de glontul care l-a ucis pe Kennedy.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *