De ce este important sa ducem copilul la un psiholog pentru copii si cand parintii au nevoie de un ajutor specializat?

psiholog-femeiPana la adolescenta si chiar dupa aceasta copiii sunt foarte vulnerabili, mai ales din punct de vedere psihologic. Schimbarile prin care trec de-a lungul anilor, mediul in care traiesc si numarul mare de probleme specifice varstei care, uneori, incep sa-i copleseasca si ii determina sa fie poate mai retrasi, sa aiba probleme de comunicare, sa isi exprime emotiile mai greu si in maniere nepotrivite. Se spune ca parintii stiu cel mai bine cum sa aiba grija de copii, insa cand problemele se acutizeaza si manifestarile psihologice sunt destul de greu de inteles si de controlat parintele trebuie sa apeleze neaparat la un psiholog copii.

Psihologul pentru copii are pregatirea necesara pentru a intelege perfect starile si emotiile micutului, are toate tehnicile si metodologia specifica lucrului cu picii de diverse varste, il poate ajuta si pe parinte sa-si inteleaga mai bine propriul copil. Evitarea unei vizite la psiholog poate duce in timp la agravarea lucrurilor si la tulburari de personalitate si comportamente care pornesc din emotii prea puternice sau exprimate in cele mai neasteptate moduri. Un psiholog copii intelege de prima data care e problema micutului, diagnosticarea este precisa, toate instrumentele si tehnicile psihologice utilizate in timpul sedintelor il vor ajuta pe copil sa aiba incredere in sine, sa isi dezvolte personalitatea intr-o maniera normala pentru varsta sa, sa inteleaga sentimentele si trairile specifice varstei sale. Tot psihologul pentru copii il poate readuce pe micut pe calea cea buna si la scoala, unde va avea rezultate mult mai bune, se va integra mai bine in colectiv. Problemele de indentitate de mai tarziu vor fi evitate, tot ce invata copiii la un psiholog Bucuresti vor aplica si in particular, planurile de terapie personalizate alese impreuna cu parintii si explicate pe indelete de catre un psiholog Bucuresti, toate acestea sunt beneficii ale vizitei la psihologul pentru copii. Micutii vor primi si teme distractive acasa, ca sa isi insuseasca notiunile invatate la psiholog si sa le utilizeze si in viata de zi cu zi.

La finalul sedintelor psihologul va informa parintii despre evolutia terapiei si despre ce au de facut acasa pentru a nu schimba „traseul” sugerat micutilor de catre specialist. Practic terapia pentru copii este utila atat pentru micuti, care vor reusi sa se cunoasca mai bine si sa relationeze mai usor, sa raspunda asa cum trebuie la diversi stimuli sociali si psihologici, cat si pentru parinti, care vor intelege prin ce trece copilul si vor sti cum sa reactioneze de fiecare data in favoarea lui.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *