Cand iti dai seama ca nu este in regula o alunita

dermatoscopie-digitalaMi s-a intamplat sa observa pe bratul meu stang o alunita pe care nu o descoperisem pana atunci, mi s-a parut destul de ciudata culoarea acesteia, dar parca uitasem de ea, pana cand, intr-o zi, sa nu-mi zica sotul meu ca alunita respectiva iesea mult in evidenta si ca, poate, ar fi bine sa consult un medic. Nu luasem in serios aparitia acelei alunite, cu toate ca mai citisem pe internet ca ar putea fi unele foarte periculoase. Intr-o zi, cand aveam liber, am decis sa-mi fac o programare si sa vizitez un medic dermatolog. M-am programat pentru dermatoscopie digitala. Aceasta este o noua tehnologie prin care alunitele sunt cartografiate de aproape si apoi sunt analizate de catre medic pentru a determina cat de sanatoase sunt acestea.

La dermatoscopie digitala, medicul mi-a analizat alunitele de pe tot corpul si a mai identificat cateva care pareau sa aiba o culoare si o structura usor diferita. Dupa cartografiere, medicul s-a apucat sa le analizeze. Mi-a spus ca nu am de ce sa-mi fac griji, alunita pe care am observat-o nu era una periculoasa, insa daca urmam sa ma expun la soare in mod regulat si destul de mult s-ar fi putut sa se agraveze. Mi-a recomandat sa fac dermatoscopie digitala la un anumit interval de timp, pentru a monitoriza evolutia acesteia. Ma gandeam ca ar putea fi nevoie de o interventie chirurgicala, insa medicul m-a asigurat ca nu este cazul ca cel mai bine ar sa fie realizate sedinte constante de dermatoscopie digitala pentru a putea vedea modul in care va evolua alunita.

Daca ai si tu alunite care ti se par suspecte si ai vrea sa consulti un medic, atunci iti recomand cu incredere sa o faci, deoarece niciodata nu poti sti cat de sanatoase sunt alunitele de pe corpul tau, pana nu ajungi sa consulti un specialist.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *