Cand avem nevoie de Apostila acte si cand este necesara supralegalizarea?

apostilaActele oficiale sunt foarte importante pentru orice tranzactie sau intelegere facuta intre institutii. Un act devine oficial atunci cand exista si o autentificare a acestuia, un certificat care sa ii ateste atributul de oficial. Odata ce actul a devenit oficial il putem folosi oriunde si nu riscam ca o anumita tranzactie sau procedura sa fie invalidata la verificare dosarului cu acte. Pentru ca oficializarea actelor sa fie posibila acestea trebuie sa treaca printr-o procedura specifica numita apostilare. Apostilarea este realizata prin aplicarea de apostila, adica un certificat care are rolul de a atesta autenticitatea actului oficial, a semnaturii sau calitatea in care a actionat semnataraul procedurii.

Acest tip de procedura de apostila acte se aplica doar in cazul documentelor care sunt emise pe teritoriul statelor semnatare ale Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961. Restul actelor de oficializat care nu pot fi autentificate prin apostilare si aplicare apostila sunt cele de pe teritoriul statelor care nu au aderat la Conventia Apostila. In acest caz, in lipsa apostila acte se aplica supralegalizarea. Procedurile sunt asemanatoare, numai ca este aplicata pentru toate documentele din tarile care nu sunt semnatare ale Conventiei De la Haga din 5 octombrie 1961 sau unde nu exista tratate bilaterale pentru recunoasterea reciproca a actelor. Deosebirea mare fata de apostilare este data de supralegalizarea finala de catre misiunea diplomatica sau oficiul consular al statului respectiv in tara noastra. Daca aveti nevoie rapid de Apostilare si Supralegalizare Acte realizata de personal calificat puteti apela la serviciile Academiei de Traduceri.

Departamentul specializat in astfel de proceduri ofera consultanta juridica gratuita, pregatirea actelor si traduceri ce urmeaza a fi apostilate, servicii consulare si de vizare la orice ambasada. Livrarea actelor si preluarea comenzilor sunt rapide, se pot realiza prin curierat national si international. Semnatura traducatorului este legalizata de catre un notar public, in pret sunt incluse servicii precum timpul curierului care se deplaseaza intre institutii, ambasade si consulate. Documentele se pot apostila la Camera Notarilor, Prefectura si Tribunal, se pot supralegaliza la Camera Notarilor, Ministerul Afacerilor Externe sau Ministerul Justitiei. Raportul calitate-pret este cel mai bun de pe piata, echipa de profesionisti garanteaza proceduri corecte si rapide, ofertele de pret variaza in functie de volumul de acte solicitate. Mai multe informatii despre preturile practicate si actele necesare pentru cele doua proceduri amintite gasiti pe site-ul oficial al Academiei de Traduceri.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *